Cumhuriyet’in 100. Yılında Öğrencilerimizden Mesajlar

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Üzerinden 50 yıl da geçse, 100 yıl da geçse, 200 yıl da geçse biz Türk halkı için arz ettiği önemi her dönemde koruyacak bir gündür 29 Ekim. Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde bizlere armağan ettiği tek şey Cumhuriyet değildir. Bugün yaşadığımız bu ülkede, topraklarda fikirlerimizi ve düşüncelerimizi rahat bir şekilde dile getirebiliyorsak, eğitim görebiliyorsak ve daha saymakla bitiremeyeceğim birçok hak Cumhuriyetin ilanıyla beraber bizlere verildi. Halk için önemi çok büyük, çok net ve de ortada ama bir de bugünün kadınlar için önemini konuşmayalım mı? Bir kadın olarak kendimi ulu önderimiz Atatürk’e çok daha fazla teşekkür ve minnet borcumun olduğunu düşünüyorum. Kadının hiçbir hakka sahip olmadığı dönemlerden, kadının ve erkeğin eşit olduğu, cinsiyet fark etmeksizin her hakkın herkese tanındığı çağdaş, laik ülke konumuna ulaşmamızı sağladığı için…

Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki bu tarihi dönüşüm, Türk milletinin kendine olan güvenini yeniden kazanmasını, çağdaşlaşmayı ve demokrasiyi benimsemesini simgeliyordu. Cumhuriyetin 100. Yılı, birçok başarıya, zorluğa ve dönüşüme tanıklık etti. Atatürk’ün önderliğinde yapılan devrimler Türkiye’yi çağdaş bir ulus haline getirmek için atılan adımlardı. Harf devrimi, kıyafet devrimi gibi reformlar Türk toplumunun modernleşmesini sağladı. Laiklik ilkesi, din ve devlet işlerinin ayrılmasını sağladı ve toplumun çeşitli dinlere saygı duyduğu bir ortam yaratarak, devlet işlerinin demokratik bir ortamda gerçekleşmesini sağladı. Türk kadını seçme ve seçilme hakkını kazandı, toplumsal hayatta daha etkin bir rol oynamaya başladı. Eğitim sistemi gelişti, çağdaşlaştı. Bilim teknoloji ve sanat alanlarında büyük başarılar elde edildi. Cumhuriyetin 100 yılı, Türkiye’nin uluslararası alandaki etkisinin arttığını da göstermektedir. Türkiye, barışçıl dış politika ve diplomatik ilişkilerle dünya sahnesinde saygın bir konuma yükseldi. Bölgesel ve uluslararası sorunlara aktif bir şekilde katılarak barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulundu. Ancak Cumhuriyet’in 100 yılı sadece başarılara değil, zorluklarla da dolu bir dönemi yansıtır. Ekonomik dalgalanmalar, siyasi çatışmalar ve toplumsal sorunlar Türkiye’nin karşılaştığı zorluklar arasındadır. Ancak her zorluğun üstesinden gelmek için birlikte çalışma ve yenilikçi çözümler bulma kapasitesine sahip bir millet olarak bu zorlukların üstesinden gelmek mümkündür. Cumhuriyetin 100. Yılı Türkiye’nin daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemeye devam edeceği bir dönemi temsil eder. Geçmişte elde edilen başarılar ve deneyimler gelecekteki yolculuğumuzun temelini oluşturacaktır. Bu özel yılda Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruma ve geliştirme sorumluluğunu üstlenmeli ve daha ileriye taşımalıyız... Birlik, beraberlik, eğitim ve inovasyon Cumhuriyetimizin geleceğini parlak kılacak anahtar kavramlardır.

Sonuç olarak Cumhuriyet’in 100. yılı Türkiye’nin tarihindeki en önemli kilometre taşlarından biridir. Geçmişimizin mirasını anlamak, bu mirası korumak ve geliştirmek için harekete geçmek Türkiye’yi daha aydınlık bir geleceğe taşıyacak olan şeydir. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri daha da ileri taşımak başta biz gençler olmak üzere, her bir Türk vatandaşının sorumluluğudur.

Hilal Yıldız

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık