İletişim Fakültesi

"Cumhuriyet’in 100’ü Gençler” Sosyal Sorumluluk Projesi – Yaşam Çınarı

İstinye Üniversitesi Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Cumhuriyet’in 100’ü Gençler” projesi, İstinye Üniversitesi’nin Sürdürülebilirlik etki alanları içinde olan ‘Eğitim’, ‘Eşitlik’, ‘Çevre’ ve ‘Sağlık’ konularını kapsamaktadır. Cumhuriyet’in dinamik gençleri, Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılında, yarının gençlerine daha iyi ve yaşanabilir bir dünya bırakmak ve sürdürülebilir gelişime katkıda bulunmak için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek ve bu farkındalığı geniş kesimlere ulaştırabilmek için yeni bir proje geliştirdi.

15 projeden biri olan “Yaşam Çınarı” Projesinin ilk basamağı 3 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında gönüllü öğrenci grubu İstanbul Şişli’de bulunan Darülaceze’yi ziyaret ettiler.

Darülaceze’nin sakinleri ile birlikte bir araya gelen öğrencilerimiz anlamlı bir proje etkinliği gerçekleştirdi. Genç neslin yaşlılarla iletişim bilincini artırmak adına önemli bir adım olarak öne çıkan bu özel etkinlik, farkındalık sahibi bir gelecek için atılan küçük adımların ne kadar önemli olduğunu vurgularken, İstinye Üniversitesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk alanında duyarlılığını herkese ulaştırmayı hedefliyor.