Doç. Dr. Aybike Serttaş, International Euroasia Congress On Scientific Researches and Recent Trends-V Etkinliğinde Bildiri Sundu

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybike Serttaş, 16-19 Aralık 2019 tarihlerinde Azerbaycan’da yapılan International Euroasia Congress On Scientific Researches and Recent Trends-V etkinliğinde Reklamlarda Güzelin İlanı: Kusurlu İnsanlara Kusursuz Modeller başlıklı bildiriyi sunmuştur. Doç. Dr. Serttaş çalışmasında, reklam filmlerinde izleyiciye sunulan kusursuz güzellik mitinin izini sürmüştür. Araştırmada prime time’da yayın yapan ana akım kanalların reklam kuşaklarından rastgele derlenen reklamlar katılımcılara izletilmiş, bu gösterimin ardından grup toplantısı ve yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Çalışmada güzelliğin ilham veren bir özellik olmaktan çıkıp rahatsız eden bir niteliğe dönüşmesinde reklamların rolü irdelenmiş, modern zaman insanının benlik savaşına medya merkezli yeni bir pencereden bakılmıştır.

Bildirinin tam metnine şu linkten ulaşılabilir: https://www.euroasiasummit.org/kongre-kitaplari-1