Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencilerinin Ders Kapsamında Gerçekleştirdikleri Münazara Çalışması

İstinye Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık birinci sınıf öğrencilerinin, İletişim Çalışmalarına Giriş dersi kapsamında öğretim üyesi Dr. Esra Bayhantopçu başkanlığında “X, Y, Z kuşaklarının bireysel ve kurumsal iletişim alanlarındaki davranışları” üzerine gerçekleştirdikleri münazara çalışmasında, öğrenciler gruplara ayrılarak X, Y ve Z kuşaklarının gündelik ve kurumsal yaşamdaki iletişim pratiklerini ve farklılıklarını tartışmışlardır. Tartışma kapsamında; kuşakların sosyal medya kullanım amaçları, iş yaşamında statü farklılıkları ve bunların iletişim süreçleri ve insan ilişkilerine etkisi gibi konular ele alınmıştır. Her bir grup, savundukları kuşağın iletişim tarzını, değişen ve gelişen teknolojinin de etkisini göz önünde bulundurarak, iletişim yöntemleri kapsamında edindikleri bilgiler üzerinden tartışmışlardır.  Münazara sonucunda, dinleyici öğrencilerin oylamalarıyla, düşüncesini en iyi argümanlarla kazanan grup öğrencileri 1. olarak belirlenmiştir.