Ekslibris Atölyesi Başladı!

İSÜ İletişim Fakültesi Beceri Geliştirme Atölyeleri kapsamındaki Ekslibris Atölyesi, İstanbul Ekslibris Derneği Başkanı ve Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Hasip Pektaş koordinatörlüğünde 12 Nisan Salı günü saat 11.00’da başladı.

İlk dersin "Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı" şeklinde ilerlediği atölye, her hafta ilerleyerek katılımcılara ekslibris konusunda teori ve pratik beceri kazandırmayı hedeflemektedir. Atölye sanat, tasarım, ekslibris, kitap ve koleksiyonerliğe ilgi duyan tüm öğrencilerin ve personelin katılımına açıktır.

*Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu özgün yapıtlardır. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır.