Pastavilla’nın sponsorluğunda ADforce’un Üniversite ziyaretleri 3 Haziran 2024 tarihinde İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti. Verilen brief ışığında öğrencilerimiz reklam kampanyası için fikir geliştirdiler.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin “Temel Tasarım” dersinde yaptığı natürmort, kolaj, objektif, sübjektif portre, storyboard, “Reklam Tasarımı Uygulamaları” dersinde yaptığı basın ilanı, banner ve “Ambalaj Tasarımı” dersinde yaptığı gıda, içecek, kozmetik ambalajı çalışmaları bölümde sergilendi.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş, 26 Nisan 2024 tarihinde Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir ekslibris atölyesi gerçekleştirdi.
İstinye Üniversitesi, İletişim Fakültesi tarafından 29 Mart 2024 Cuma günü saat 15:00'da Vadi H Yerleşkesi Fuaye alanında AR Poster Hackathon sergisi Gerçekleştirilmiştir. "Designing the Future" temasıyla gerçekleştirilen karma sergide artırılmış gerçeklik alanında çalışan birçok sanatçının işleri sergilenmektedir.
İletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Rana Öztürk, Sanat Tarihi dersi kapsamında Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencileriyle birlikte İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'ne gezi düzenledi. Gezi boyunca ders öğretim üyesi, öğrencilere dönemler ve eserler konusunda rehberlikte bulundu. Öğrenciler, dersin de konusu olan farklı dönemlere tarihlenen eserleri yakından inceleme imkânı buldu.
İletişim Fakültesi tarafından her yıl Güz ve Bahar dönemlerinde düzenlenen Media Harvest etkinliğinin dördüncüsü 23 Kasım Perşembe günü Vadi Kampüsü, H binası, Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Öğrenciler, Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğretim üyeleri Prof. Hasip Pektaş, Prof. Hatice Öz Pektaş ve Dr. Öğr. Üyesi Cahit Üstün'ün derslerinden En İyi Temel Tasarım, En İyi Reklam Grafiği Uygulamaları, En İyi Yayın Tasarımı, En İyi Deneysel Ekslibris Tasarımı; En İyi Bilgisayarda Görsel Tasarım, En İyi İleri Tipografi ve En İyi Reklam Fotoğrafçılığı alanlarında dereceler aldı.
4. Media Harvest’ta projeleri ile birikimlerini paylaşan, yeni projeler için ilham alan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.
İstinye Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Beceri Geliştirme Atölyeleri kapsamında planlanan Ekslibris Atölyesi, İstanbul Ekslibris Derneği ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş koordinatörlüğünde 29 Kasım Çarşamba günü başlıyor. Vadi H Yerleşkesi, V-310 numaralı derslikte yapılacak dersler, 13:00 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
3 hafta sürecek atölyeye katılanlar, sertifika almaya hak kazanacaktır. Dersler, akademik ve idari personelin katılımına açıktır. Ekslibrisin ne olduğunu merak edenler, linolyum ile baskı resim tekniğiyle ekslibris üretmek isteyenler, yeni bir beceri ve hobi edinmek isteyenler, atölyeye bekleniyor.
Sınırlı kontenjan için:
hasip.pektas@istinye.edu.tr
*Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu özgün yapıtlardır. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır.
İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Medya ve Toplum Sempozyumu Dijital Kültür başlığı ile 24-25-26 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Hibrit olarak gerçekleştirilen sempozyum kapsamında sergi ve çalıştaylar düzenlendi.
24 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 10.00'da başlayan açılış oturumu, Vadi Kampüs Konferans Salonu'nda ve çevrimiçi olarak zoom platformunda gerçekleştirildi. Fakülte öğretim üyesi Prof. Dr. Nezih Erdoğan'ın başkanlığında başlayan açılış oturumunda Vincent Miller, Sevinç Gülseçen, Scott R. Rettberg ve Mutlu Binark davetli konuşmacı olarak katılım gösterdi. Sempozyumun ikinci gününden itibaren oturumlar çevrimiçi ortamda devam etti. Açılış ve kapanış dışında toplam 31 oturumun gerçekleştirildiği sempozyum kapsamında pek çok bildiri sunuldu. Sempozyum, 26 Mayıs 2023 Cuma günü saat 16.00'da Dr. Sadi Kerim Dündar'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen kapanış oturumuyla son buldu.
İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi, Selçuk Ecza Deposu ve İstanbul Ekslibris Derneği işbirliği ile düzenlenen 5. Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi, İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi 3. Uluslararası Medya ve İletişim Sempozyumu kapsamında 22-30 Mayıs 2023 tarihlerinde Vadistanbul AVM Zemin Kat etkinlik alanında yeniden sergilenmektedir.
Etkinlik: 5. Uluslararası Ekslibris Yarışması Tekrar Sergisi
Etkinliği Düzenleyen: İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi
Etkinlik Tarihi: 22-30 Mayıs 2023
Etkinlik Saati: 10:00-22:00
Etkinlik Yeri: Vadistanbul AVM Zemin Kat
Online Sergi Kataloğu için tıklayın
İstinye Üniversitesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, "Çocuklarımızdan Resimler" etkinliğiyle kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen bu özel gün, Cumhuriyetimizin 100. yılında İSÜ Vadi Kampüs'te çocuklarımızla birlikte renkli anlara sehne oldu.
Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Cahit ÜSTÜN’ün Senarist ve ikinci Yönetmenliğini yaptığı Belgesel Serisi Türkiye’nin Dev Yapıları “Gayrettepe – İstanbul Havalimanı Metrosu” bölümü TRT 1 ve TRT Belgesel ekranlarında yayımlandı. Ülkemizdeki dev projelerin yapım aşamalarının tüm detaylarıyla anlatıldığı, büyük ilgi ve beğeni toplayan serinin tüm bölümlerini www.trtizle.com’dan ve TRT Belgesel Resmi Youtube kanalından izleyebilirsiniz.
İstinye Üniversitesi, Selçuk Ecza Deposu ve İstanbul Ekslibris Derneği'nin düzenlediği 5. Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi açılışı. 36 ülkeden 452 sanatçı, 1179 özgün ekslibrisile yarışmaya katıldılar. Jüri, sergi ve katalog için 187 sanatçıdan 250 ekslibrisi seçti. 8 Sanatçı Ödül, 10 Sanatçı Mansiyon ve 10 Sanatçı Onur Sertifikası kazandı. Ödül Töreni ve Sergi Açılışı, 15 Kasım 2022 Salı günü saat 15:30'da İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü'nde yapıldı. Adres: Ayazağa Mah. Azerbaycan Cad. Vadistanbul 4A Blok, Sarıyer / İstanbul. Sergi 15 Aralık 2022 tarihine kadar 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
İletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Rana Öztürk, Sanat Tarihi dersi kapsamında Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencileriyle birlikte İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne gezi düzenledi. Gezi boyunca ders öğretim üyesi öğrencilere dönemler ve eserler konusunda rehberlikte bulundu. Öğrenciler, dersin de konusu olan farklı dönemlere tarihlenen eserleri yakından inceleme imkânı buldu ve "Ancient Futures" sergisindeki VR çalışmasını deneyimlediler.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğretim üyesi Prof. Hasip Pektaş, "Zirvedeki Markalar"ın özel röportaj konuğuydu.
Link: http://www.zirvedekimarkalar.com/
15 Kasım – 15 Aralık 2022, İstinye Üniversitesi Vadi Kampüs
İstinye Üniversitesi, Selçuk Ecza Deposu ve İstanbul Ekslibris Derneği, estetik ve teknik kalitesi yüksek özgün ekslibris çalışmalarını bir araya getirmek, değerlendirmek, sanatçıları ve tasarımcıları teşvik etmek ve ekslibris sanatını topluma tanıtmak amacıyla tüm ülkelerden sanatçı ve tasarımcılara açık uluslararası bir ekslibris yarışması düzenledi. “Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskıresimlerdir. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Sözcük olarak ...’nın kitaplığından anlamına gelir.”
Jüri (soyadı sırasıyla):
Prof. Dr. Martin R. Baeyens, Ekslibris Sanatçısı, Belçika (Jüri Başkanı)
Şükrü Ertürk, Ekslibris Sanatçısı, Banknot Tasarımcısı
M. Sonay Gürgen, Selçuk Ecza Deposu A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Prof. Dr. Yalçın Kırdar, İstinye Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı
Prof. Dr. Hasip Pektaş, İstanbul Ekslibris Derneği Başkanı ve Ekslibris Müzesi Müdürü
5. Uluslararası Ekslibris Yarışması’na 36 ülkeden 452 sanatçı, 1179 özgün ekslibris çalışmalarıyla katıldılar. Jüri, sergi ve katalog için 187 sanatçıdan 250 ekslibrisi seçti. 8 Sanatçı Ödül, 10 Sanatçı Mansiyon ve 10 Sanatçı Onur Sertifikası kazandı.
Ödül Töreni ve Sergi Açılışı, 15 Kasım 2022 Salı günü saat 15:30'da İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü'nde yapılacaktır. Adres: Ayazağa Mah. Azerbaycan Cad. Vadistanbul 4A Blok, Sarıyer / İstanbul. Sergi 15 Kasım - 15 Aralık 2022 tarihlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Ödüller:
1. Birinci Ödül (İstinye Üniversitesi); Veselin Damyanov-ves, (Bulgaristan),
2. İkinci Ödül (Selçuk Ecza Deposu); Krzysztof Marek Bak, (Polonya),
3. Üçüncü Ödül (İstanbul Ekslibris Derneği); Marin Gruev, (Bulgaristan),
4. Özel Ödül (Mürşide İçmeli / Dinçer Pilgir); Danski Mariusz, (Polonya),
5. Özel Ödül (Tülay-Şükrü Ertürk); Hedieh Jafari, (İran),
6. Özel Ödül (Nesrin-Orhan Akbulut); Mauricio Schvarzman, (Arjantin),
7. Özel Ödül (Ayşe-Noyan Ünal); Gennady Pugachevsky, (Ukrayna),
8. Özel Ödül (Mehmet Rafet Atalık); Emre Şengün, (Türkiye)
Mansiyonlar:
1. Ayşen Erte, (Türkiye),
2. Erkin Keskin, (Türkiye),
3. Grzegorz Izdebski, (Polonya),
4. Katarzyna Handzlik, (Polonya),
5. Kun Wang, (Çin),
6. Marek Grzyb, (Polonya),
7. Meryem Yeşilkök, (Türkiye),
8. Pawel Binczycki, (Polonya),
9. Sinem Algan, (Türkiye),
10. Snezhina Biserova, (Bulgaristan).
İstinye Üniversitesi ve BASE İstanbul, "Istanbul XRART Residency" başlığıyla bir çalıştay düzenliyor.
Etkinlik kapsamında Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) kullanılarak yeni ve orijinal sanat eserlerinin yaratılması amaçlanıyor. Katılımcı sanatçılar, 1 - 12 Ağustos boyunca İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü'nde donanım, yazılım ve özel çalışma alanlarına erişebilecektir.
Belirlenen sanatçılar ve yaratıcı teknoloji uzmanları, Genişletilmiş Gerçeklik (XR) sanatının orijinal eserlerini geliştirmek için birlikte çalışıyor. Tamamlanan projeler, Ekim ayında özel bir immersive sanat sergisinde sergilenecektir.
İstinye Üniversitesi'nin lise öğrencilerine yönelik düzenlediği lise yaz okulu kapsamında İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Hasip Pektaş, öğrencilerle Tasarımda Kompozisyon konulu bir ders işledi. 23 Haziran 2022 tarihinde Vadi kampüsünde düzenlenen derste, öğrencilerin etkin katılımı gözlemlendi. İstinye Üniversitesi Lise Yaz Okulu, öğrencilere henüz üniversiteli olmadan üniversite yaşamını deneyimlemeyi hedeflemektedir.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğretim üyesi Prof. Hasip Pektaş, 2 Haziran 2022 tarihinde Bakırköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle kendi okullarında Ekslibris Çalıştayı gerçekleştirdi. Grafik Tasarım öğrencilerine yönelik etkinlikte ekslibrise dair teorik bilgi aktarımının yanı sıra uygulama çalışması da yaptırıldı. Etkinlik sonucunda öğrenciler, pek çok yeni ekslibris tasarımı yapmış oldular.
İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi Nöropazarlama Söyleşilerinin bu haftaki konuğu “NÖROSİNEMA: Beyni Uyaran En Güçlü Sanat” başlıklı paylaşımı ile Yapımcı ve Yönetmen FEHMİ GERÇEKER olmuştur. Söyleşi, 19 Mayıs Perşembe 19:00’da gerçekleştirilmiştir.
İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencimiz BERK YILMAZ’ın Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş danışmanlığındaki “Z Kuşağının Fast Food Ambalaj Tasarımı Tercihlerinin Göz Takip Teknolojisi ile İncelenerek, Satın Alma Kararlarına Etkisinin Ölçülmesi” başlıklı projesi Tubitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.
Görsel İletişim Tasarımı öğretim üyesi Prof. Hasip Pektaş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Topluluğu'nun düzenlediği "Sanat Günleri" kapsamında "Sanat, Tasarım ve Eslibris" başlıklı bir online söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlikte ekslibris anlatıldı.
27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü’nde “Tasarımın Sosyal Gücü” konuşuldu.
Panel konuklarının Prof. Dr. Yusuf Keş (Süleyman Demirel Üniversitesi), Doç. Dr. Doğan Arslan (İstanbul Medeniyet Üniversitesi) ve Öğr. Gör. Oktay Barkın (Akdeniz Üniversitesi) olduğu etkinlikte moderatörlüğü İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölüm başkanı Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş üstlendi. Konuklar, söyleşinin yanı sıra kendi sosyal çalışmalarına dair örnekleri paylaştı.
İstinye Üniversitesi, İletişim Fakültesi organizasyonuyla gerçekleştirilen "Nöropazarlama Söyleşileri" devam ediyor. Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş moderatörlüğündeki söyleşilerin ikinci konuğu Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dinçer Atlı idi. Söyleşi, “Nöropazarlama: Beynimizi mi Okuyor” başlığıyla 21 Nisan Perşembe günü saat 18:00’da zoom üzerinden gerçekleştirildi.
İstinye Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı, "Sağlık Elçileri Eğitim Programı" kapsamında İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin eğitici olarak katıldığı canlı dersler gerçekleştirildi. Proje kapsamında Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Kırdar “Kampanya Tasarımı”, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş “Afiş Tasarımı” çalıştayını gerçekleştirdi.
"Öğretmenim Elimi Tut" projesi kapsamında hazırlanan eğitim programına lise 10 ve 11. sınıf öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan ekipler katıldı. Ekipler, sosyal sorumluluk konusunda eğitimlerini tamamlayarak projelerini hazırlamaya başladı.
İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami ÇELİKCAN ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Gülşen ÖZER'in açılış konuşmalarını yaptığı proje ile öğrencilerde doğru sağlık bilincinin oluşturulması, sağlıklı toplum, sağlıklı gençlik ve akran dayanışması yoluyla kronik hastalığa sahip öğrencilerin hayatlarının kolaylaştırılması amaçlanıyor.
İletişim Fakültesi öğrenci projelerinin sergilendiği "Media Harvest" başladı. 18-19 Nisan tarihlerinde Vadi Kampüs, B1 katında planlanan gösterim ve sergilemelerde Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin işleri de yer aldı.
İSÜ İletişim Fakültesi Beceri Geliştirme Atölyeleri kapsamındaki Ekslibris Atölyesi, İstanbul Ekslibris Derneği Başkanı ve Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Hasip Pektaş koordinatörlüğünde 12 Nisan Salı günü saat 11.00’da başladı.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğretim üyesi ve İstanbul Ekslibris Müzesi müdürü Prof. Dr. Hasip Pektaş, İstinye Üniversitesi öğrencileriyle İstanbul Ekslibris Müzesi'ne gezi düzenledi. Öğrenciler, gezi esnasında müze koleksiyonunu ve dünya çapında farklı sanatçıların eserlerini yakından görme imkânı buldu.
İletişim Tasarımı kulübünün organize ettiği ve Ceyhun Akgün'ün eğitici olarak katıldığı "Grafik Uygulamalarında Hızlı, Kolay, Güçlü Çözümler" başlıklı seminer gerçekleştirildi.